Kohti päästötöntä liikennettä

Olemme matkalla kohti päästöttömämpää liikennettä. Raideliikenteemme – junat, metro ja raitiovaunut – kulkee kestävästi tuotetulla sähköllä. Tulevaisuudessa niin kulkee myös yhä useampi bussilinja. 

Raideliikenteen verkosto myös laajenee tulevaisuudessa: metro jatkuu Matinkylästä Kivenlahteen, Helsingin kaupunkiraitiotiet laajenevat muun muassa Hernesaareen ja Ilmalaan ja pikaratikka korvaa bussin 550. Myös muita pikaratikkahankkeita on jo suunnitteilla.

Päästöt

Mitä enemmän liikenne kulkee raiteilla, sitä vähemmän päästöjä syntyy. Kun tähän lisätään se, että bussit kulkevat yhä enemmän sähköllä, tilanne paranee entisestään. HSL:n sähköllä kulkeva liikenne on päästötöntä: se ei tuota lainkaan lähipäästöjä, ja sähkö on tuotettu tuuli- tai vesivoimalla. 

Päästöt voidaan jakaa lähipäästöihin (typen oksidit eli NOx, pienhiukkaset eli PM) ja hiilidioksidipäästöihin (CO2). Olemme vähentäneet ja pyrimme edelleen vähentämään näiden tuottamista Helsingin seudun liikenteessä. 

Tavoitteemme on leikata lähipäästöjä sekä hiilidioksidipäästöjä yli 90 prosenttia vuoden 2010 tasosta vuoteen 2025 mennessä.

Päästöt eri kulkumuodoissa