Tietoa pyöräilijälle

Pyöräily on nopea, päästötön ja kuntoa kohentava tapa liikkua, jonka voit helposti sovittaa yhteen joukkoliikenteen käytön kanssa. Oma pyörä ei ole ainoa vaihtoehto, sillä voit myös nousta kaupunkipyörän satulaan sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla.

Lue lisää kaupunkipyöristä kestävän liikkumisen sivuiltamme

Suunnittele reitti

Reittioppaamme auttaa, kun mietit parasta pyöräily-yhteyttä työpaikallesi tai suunnittelet viikonlopun pyöräretkeäsi. Saat ehdotuksia fillarireiteistä, kun valitset pyörän Reittioppaan kulkumuotojen joukosta.

 

Jätä pyörä parkkiin

Voit yhdistää kätevästi joukkoliikenteen ja pyöräilyn, kun jätät pyöräsi liityntäpysäköintiin ja jatkat matkaasi junalla, bussilla, metrolla tai ratikalla. Pyörän pysäköinti on maksutonta eikä siinä ole aikarajaa.

Kartta kertoo liityntäpysäköintialueiden sijainnin ja pyöräpaikkojen määrät.

Pyörä liikennevälineessä

Voit ottaa pyörän mukaan metroon, lähijuniin ja Suomenlinnan lautalle. Bussissa ja raitiovaunuissa pyöriä ei voi kuljettaa, koska niissä ei ole fillareille turvallista tilaa. Kokeilemme kuitenkin pyörien kuljettamista Tuusulan busseissa 7.6.-15.8.2021 - lisätietoa täällä!

 

Kokoontaitettavan polkupyörän, alle kouluikäisen lapsen polkupyörän sekä liikkumisesteisen lapsen apuvälineen voit kuitenkin ottaa mukaan kaikkiin liikennevälineisiin.